Siirry sisältöön

Soutulaite ja sen hyödyt

TOP 10 kysymykset ja vastaukset

Mitä hyötyä on soutulaitteesta? Maailman suosituimman ja kiistatta parhaan soutulaitteen (Concept2 RowErg) maahantuojana kokosimme vastauksia meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin soutulaitteista ja niiden hyödyistä.

Asiantuntijana toimii Veikko Sinisalo, joka valmentaa kilpasoudun Viron Olympiajoukkuetta.

1.Mihin soutulaite vaikuttaa?

Soutaminen on erinomainen tapa parantaa koko kehon fyysistä kuntoa. Soutulaite tarjoaa kokonaisvaltaisen treenin ja sopii moniin kuntoilutavoitteisiin, kuten voimaharjoitteluun, laihduttamiseen, sydämen terveyden ylläpitämiseen ja yleisen kunnon parantamiseen. Ei ole sattumaa että Concept2 soutulaite on saavuttanut valtavan suosion Cross Fit urheilijoiden ja salien keskuudessa. Laite tarjoaa kaikille kovan treenin kuntotasosta riippumatta, ja toisaalta sillä voi harjoitella myös kevyesti.

  • Sydän ja kestävyys: Soutaminen on erinomainen aerobinen harjoitus, joka parantaa sydämen ja keuhkojen toimintaa sekä kestävyyttä.
  • Liikkuvuus ja koordinaatio: Soutaminen edellyttää hyvää liikkuvuutta ja koordinaatiota, kun yrität yhdistää monimutkaisen liikkeen ja vetotekniikan.
  • Kalorien kulutus: Koska soutaminen aktivoi niin monta lihasryhmää samanaikaisesti ja tarjoaa tehokkaan aerobisen harjoituksen, se auttaa polttamaan paljon kaloreita ja tukee painonhallintaa.
  • Monipuolinen lihastreeni: Soutulaite vaikuttaa useisiin kehon lihasryhmiin ja tarjoaa kokonaisvaltaisen aerobisen harjoituksen.

2.Kenelle soutulaite sopii?

Käytännössä soutu sopii kaikille, on kuitenkin syytä varmistaa asia lääkärin kanssa ennen kuntoilun aloittamista.

3. Sopiiko soutulaite laihduttajalle?

Tehokas rasvanpoltto soutulaitteella on kiistaton tosiasia. Näin ollen soutulaite sopii myös laihduttajalle. Soutu on koko kehon liikuntaa, ja sitä kautta erittäin tehokasta myös rasvanpolton näkökulmasta. Soutu sopii erinomaisesti myös HIIT, (High Intensity Interval Training) harjoitteluun. HIITin suorittaminen vaatii luonnollisesti oikean soututekniikan hallintaa.

4. Onko soutaminen tehokasta?

Soutu on tehokas kuntoilumuoto. Käytännössä soudun kulutus riippuu tehosta jolla soudat. Huippusoutajat pystyvät ylläpitämään vauhtia joka polttaa reilusti yli 1000 kcal / tunnissa, jopa tuntien ajan. Kuntosi kehittyessä sinäkin pystyt polttamaan enemmän kaloreita samassa ajassa!

 

5. Mitä lihaksia soutulaite kehittää?

Soutulaite treenaa kaikkia suuria lihasryhmiä.

  • Selkälihakset: Soutaminen vahvistaa yläselkää ja keskiselkää, erityisesti lapaluun aluetta.
  • Jalat: Jalkojen lihakset, kuten reidet, pohkeet ja pakarat, osallistuvat soutuliikkeeseen voimakkaasti.
  • Kädet ja olkapäät: Soutuliike vaikuttaa myös käsivarsien lihaksiin, erityisesti hauiksiin ja ojentajiin, sekä olkapäiden etu- ja takapuolelle.
  • Vatsalihakset: Soutaminen aktivoi keskivartalon lihaksia pitämään kehon tukevasti paikallaan ja tuottamaan voimaa vedon aikana.

6. Millainen on hyvä soutulaite?

Soutulaitetta valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota vastukseen. Sen tulee olla pehmeä, mutta samalla riittävän voimakas. Eduksi on, jos vastusta voi säätää.

Hyvä monitori antaa selkeän palautteen jokaisesta vedosta.

Näiden lisäksi hyvä soutulaite on ergonominen ja siihen saa tarvittaessa lisäosia ja tarvikkeita.

Soutu on syklinen liike, ja kokemuksemme mukaan hyvä soutulaite on sellainen jossa alkuvedon suunnanmuutoksen jälkeen jaloilla saa vedon pehmeästi kiinni ja vastus säilyy koko vedon ajan. Monissa magneettijarrullisissa laitteissa alkuvedossa vastus on suuri, ja loppuveto tulee liian kevyesti. Hyvän soutulaitteen tunnusmerkki on dynaaminen, tasainen vastus.

Lue tarkemmin vinkkejämme soutulaitteen valintaan täältä.

7. Paljonko soutulaite vie tilaa? 

Concept2 Rowerg on 244cm pitkä, 61cm leveä ja painaa 26 ja pitkäjalkainen malli 31kg. Istuinkorkeus on standardimallissa 36cm ja pitkäjalkaisessa mallissa 51cm. Pitkät jalat ovat erinomainen ratkaisu iäkkäämmille henkilöille.

Concept2 Rowerg katkeaa keskeltä pikalukolla siten että säilytystilaa tarvitaan alle 1m2. Istuinkisko on 137cm pitkä. Soutaminen vaatii tilaa n. 274cm x 122cm. Nämä mitat riippuvat tietysti soutajan koosta.

8. Millainen soutulaite kannattaa hankkia kotiin?

Soutulaite on hyvä valinta kotitreeniin, sillä se sopii koko vartalon treeniin. Halpaa ja huonoa ei kannata ostaa, sillä kunnollisella laitteella treenaaminen on huomattavasti mukavampaa.

Suosittelemme aloittamaan kotiharjoittelu heti laadukkaalla laitteella, maailman markkinajohtajalla, vaikkapa vuokraamalla Concept2 RowErg kotiin.

9. Miten aloittaa soututreenit?

On tärkeää harjoitella oikeaa tekniikkaa vammojen välttämiseksi aluksi kevyellä voimalla ja täydentää soututreeniä tasapainoisella ravinnolla ja muilla kuntoilun muodoilla. Voit tutustua yleisiin neuvoihimme aloittelijalle sivustollamme. Näin pääset helposti alkuun ja omaksut oikean soututekniikan heti alusta lähtien.

 

 

10. Mitä lisävarusteita tarvitsen?

Suosittelemme soutulaitteen lisäksi hankkimaan alusmaton soutulaitteen alle ja sykelähettimen, mikäli sykemittaria ei vielä ole.

Concept2-soutulaitteisiin on saatavilla myös Home Slide. Home slide asetetaan soutulaitteen alle, jolloin soutulaite tuntuu vielä enemmän “veneeltä”, käytännössä  se on kiskoilla liikkuva pieni teline, jonka ansiosta soutaja istuu lähes paikoillaan ja soutulaite liikkuu edestakaisin.

 

Soutulaite pysyy kunnossa, kun huollat sen säännöllisesti. Kotikäytössä tärkein huoltotoimenpide on istuinkiskon puhtaanapito jokaisella käyttökerralla ja ketjun öljyäminen 6kk välein. Kuntosaliolosuhteissa ketju tulee öljytä useammin ja silloin tällöin imuroida vauhtipyörän sisusta. Öljyn ja muut lisävarusteet löydät täältä.

Älä jää yksin

Me autamme sinua!

Olemme toimineet Suomen kuntosalimarkkinoilla pitkään ja laajalla tuotevalikoimalla haluamme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin. Lisäksi meiltä löytyy vankka kokemus kuntosalien suunnittelusta ja perustamisesta aina laitteiden huoltoon asti.

Ota yhteyttä, kun tarvitset apua tai lisätietoja tuotteista.