Siirry sisältöön

Kuntopyörän valinta

Valitse oikea (kunto)pyörä salille ja kotiin!

Kuntopyörä kuulostaa vanhalta ilmaisulta, mutta lienee kuitenkin se oikea, voisimme käyttää myös sisäpyörää tai sisäharjoittelupyörää, mutta yksinkertainen on kaunista.

Miten valita paras kuntopyörä tarpeeseesi? Kuntopyörän valitseminen voi olla haastavaa vain meidänkin maahantuomistamme pyöristä! Lue tämä vertailu ja tutustu harkitsemaasi pyörään ensin esimerkiksi vuokraamalla se meiltä muutamaksi kuukaudeksi.

Kuntopyörä vai spinningpyörä? 

Spinningpyörän ja kuntopyörän eroina ovat karkeasti seuraavat:

Kuntopyörä

Kuntopyöriä on kahdenlaisia; Tavoitteelliseen harjoitteluun tarkoitettuja monipuolisia, ja ajamista todentuntuisesti jäljitteleviä laitteita, ja sanan ”kuntopyörä” hyvin kuvaamia laitteita, joilla kuntosalilla lämmitellessä otetaan pikku hiki mahdollisesti TV:tä laitteen monitorista katsellen. Tavoitteelliseen harjoitteluun tehdyissä kuntopyörissä liike on yleensä tasainen ja pyöräily tuntuu ulkona pyöräilemiseltä. Käyttäjä voi säätää vauhtia ja vastusta tarpeensa mukaan.

Kuntosaleilta tutut leveäsatulaiset kuntopyörät puolestaan ovat hyvä valinta niille, jotka haluavat harjoitella kardiovaskulaarista kuntoa tai kuntoutua vammoista – pienilläkin tehoilla. Kuntopyörissä on vapaaratas, joka mahdollistaa maksimaalisen pyörityksen ja lopettamisen ilman että kammet jatkavat pyörimistään.

Spinningpyörä

Spinningpyörä on suunniteltu ryhmäliikuntaan, jossa osallistujat ovat heterogeeninen joukko pyöräilytaidoiltaan ja kunnoltaan. Tavallisille ihmisille se tarjoaa usein korkean intensiteetin harjoituksen. Spinningin intensiteetti riippuu ohjaajasta ja tuntien tavoitteista, kilpapyöräilijöille suunnattu tunti voi olla mitä tahansa pitkän peruskestävyysharjoituksen ja maksimaalisten intervallien väliltä. Spinningpyörät ovat rakenteeltaan yksinkertaisempia ja niiden säädöt on pyritty tekemään yksinkertaisiksi. Spinningpyörissä ei ole vapaaratasta, ja vauhtipyörä on melko raskas, ja jatkaa pyörimistään, kun pyöräilijä lopettaa. Jarrun kanssa täytyy intervalleissa siis olla tarkkana!

Wattbike Atom tai Wattbike AtomX toimivat sähkövastuksella

Kenelle: Wattbike on triathlonistin tai kilpaurheilijan pyörä.

Ominaisuudet:  Wattbike mittaa tehoa äärimmäisen tarkasti, 100x sekunnissa. Parhaimmillaan se on urheilijan monipuolisessa harjoittelussa. Wattbiken ”vaihde” / välitys muuttuu kahvoissa olevilla vaihteilla tai virtuaalimaailmassa pyöräillessä virtuaalimaailman mukaan. Wattbike toimii mm. ZWIFT, Rouvy, FulGaz, TrainingPeaks ja Strava ympäristöissä.

Kotiin vai salille: Atom ja AtomX eivät pidä paljoakaan ääntä ja soveltuvat hyvin kotikäyttöön kestävyyden harjoitteluun motivoivissa virtuaaliympäristöissä. Atom on tarkoitettu kotikäyttöön ja AtomX soveltuu myös kuntosalille.

Sähkön tarve: Molemmat toimivat verkkovirralla.

Muuta: Atom paino 45 kg, laatikossa 55 kg. AtomX paino 47,5 kg, laatikossa 56 kg.

Wattbike Atom

Atom Next Generation
2990,00  sis. ALV:n
Ei arvosteluja

Wattbike AtomX

Vallankumouksellinen älypyörä
5500,00  sis. ALV:n
Ei arvosteluja

Wattbike Pro ja Trainer soveltuvat sprinttiharjoitteluun ja paljon muuhunkin

Kenelle: Mikäli laji on jääkiekko tai jalkapallo, tai mikä fysiikkaa vaativa pallopeli hyvänsä, ja haluat kehittää fysiikkaasi tullaksesi paremmaksi lajissasi, on Pro tai Trainer valintasi.

Ominaisuudet: Pyörässä on sekä ilma- että magneettivastus ja se toimii loistavasti sekä lyhyissä maksimikadenssia ja tehoa vaativissa treeneissä että tasaisissa kestävyyttä kehittävissä tai palauttavissa harjoitteissa. Tehon mittaus on erittäin tarkka ja Wattbike on erinomainen treenikaveri, jos haluat mitata kehitystäsi ja testata.

Wattbike Pro ja Trainer toimivat myös virtuaaliympäristöissä, mutta vastukseen voi vaikuttaa vain pyöräilijä itse säätämällä vastusta manuaalisesti.

Wattbike Nucleus on Pro – ja Trainer pyöristä kehitetty versio, jossa on monipuolisempi monitori ja muutamia muita eteenpäin hiottuja yksityiskohtia. Ilmanvastus pitää jonkin verran ääntä, mutta antaa treeneistä tarkan palautteen.

 

 

Kotiin vai salille: Wattbike Pro ja Trainer soveltuvat erinomaisesti sekä kotiin että saleille ja urheiluseurojen käyttöön.

Sähkön tarve: Pyörät eivät vaadi verkkovirtaa.

Muuta: Wattbike Pro ja Trainer painavat 55 kg, laatikossa 61 kg.

Wattbike Pro

Tukeva sisäharjoittelupyörä
3990,00  sis. ALV:n
Ei arvosteluja

Wattbike Trainer

Tukeva sisäharjoittelupyörä bluetooth monitorilla
3990,00  sis. ALV:n
Ei arvosteluja

Wattbike Hub

Wattbike Hub antaa mahdollisuuden tallentaa kaikki treenit ja testit ja sen kautta pääsee käsiksi laajoihin harjoitusohjelmiin, yksittäisiin harjoitteisiin, haasteisiin ja testeihin.

Concept2 BikeErg

Kenelle: Concept2 BikeErg on hintalaatu suhteeltaan erinomainen pyörä, se soveltuu kuntoiluun sekä salilla että kotona.

Ominaisuudet: BikeErg on kevyt kuntopyörä. Pyörän paino on vain 31 kg, ja pyörän keulassa on pyörät helppoa siirtoa varten. Vapaaratas tekee ajon lopettamisesta turvallista kovankin spurtin jälkeen.

Tämän pyörän nerokkuus on helppokäyttöisyydessä lähestyttävyydessä. Pyörän päälle on helppo mennä ja sekä satulan että tangon korkeus säätyvät todellakin helposti. Näen tämän pyörän arvon esimerkiksi ikääntyvien henkilöiden HIIT-harjoittelun mahdollistajana. Säännöllisen (1-2x/vko kunnon mukaan) HIIT-harjoittelun on todettu olevan ikääntyville parasta terveysliikuntaa.

Kotiin vai salille: Kuten sanottua, pyörä on erinomainen valita kotikäytön lisäksi myös kuntosaliin. Urheilijat voivat hyvinkin treenata sillä kestävyyttä, ja se soveltuu sekä 5minuutin lämmittelyyn, että HII- treeniin. Pyörä on myös äärimmäisen kestävä, kuten Concept2-tuotteiden on todettu olevan.

Sähkön tarve: Ei vaadi verkkovirtaa.

Muuta: Monitori on luotettavaa Concept2-laatua ja Concept2:n omien Ergdatan ja Ergracen Onlinen ohella tälläkin pyörällä pääsee nauttimaan 3. osapuolen softista Zwiftiin, Asenseihin ja Virtual Racingiin. Concept2-kotisivuilla lisää tietoa.

Paino 31 kg, laatikossa 37 kg.

Body Bike – puhdasverinen spinningpyörä

Kenelle: Body Bike tarjoaa käyttäjälleen pehmeän ja äänettömän kokemuksen. Body Bikellä on useita malleja, jotka ovat kaikki tehty kuntosaliolosuhteisiin, mutta jotka toimivat yhtä hyvin myös kotona.

Ominaisuudet: Huippumalli, Body Bike Smart+ on nykyaikaisin pyörä, jossa älylaitteesi toimii monitorina (Body Bike App). Siinä on wattien mittaus ja se on helppo säätää sopivaksi monen kokoisille kuskeille. Smart + voit myös ladata puhelimesi ajaessasi!

Pyörän voi paitsi yhdistää Apple Watchiin, se on yhteensopiva myös Stravan kanssa ja siinä on valmiina kuntotestejä. Applikaatio tallentaa harjoituksesi ja ajaessasi näet Watit, sykkeen, kalorien kulutuksen, matkan ja vauhdin. Yllä olevat ominaisuudet kuuluvat siis Body Bike Smart +:n.

Body Bikea on valmistettu vuosikymmeniä, ja ensimmäiset, joita edelleen valmistetaan ovat toimivia ja kestäviä perus- spinningiin tehtyjä ilman nykyajan applikaatioita. Malleja ovat: Body Bike Classic, Body Bike Supreme, Body Bike Connect, Body Bike Smart ja Body Bike Smart +.

Kotiin vai salille: Body Bike -pyörät sopivat sekä kotikäyttöön että salikäyttöön.

Sähkön tarve: Body Bike spinningpyörät eivät vaadi verkkovirtaa.

Muuta: Pyörät ovat laadukasta tanskalaista tuotantoa. Paino n. 65 kg.

BodyBike Smart

Spinningpyörä
Vain tarjouspyyntö
Ei arvosteluja

True Kuntosalipyörät – True Upright bike (pystypyörä) ja True Recumbent bike

True valmistaa laadukkaita kuntosalipyöriä, sekä perinteistä pystypyörää että Recumbent-pyörää, jossa pyöräilijä istuu siten että jalat ja lantio ovat samalla korkeudella.

Kenelle:  Pyöriä käytetään kuntoiluun, painonpudotukseen ja lämmittelyyn. Painonpudotukseen ne ovat omiaan, sillä satulat ovat leveät ja tukevat.

Ominaisuudet: Tämän genren kuntosalipyöristä puhuttaessa olennaisia asioita ovat kestävyys, helppokäyttöisyys, monitorin viihdyttävyys ja ergonomia.

Monitorivaihtoehtoja on useita, aina TV-ruutuun saakka, jonka välityksellä on mahdollista selata nettiä tai sosiaalista mediaa, tai katsoa elokuvaa. Monitorit mittaavat tehoa aikaa, matkaa ja sykettä, ja niissä on myös ohjelmia käyttäjien toteutettavaksi.

Kotiin vai salille: Truen pyörät on tarkoitettu kuntosaleille, mutta toki niitä voi kotonakin käyttää.

Sähkön tarve: True pyörien monitorit tarvitsevat verkkovirtaa, pyörät sinänsä toimivat ilman.

Muuta: Recumbent pyörä painaa 76 kg ja pystypyörä 66 kg.

900 Recumbent bike

Truefitness 900 recumbent bike
Vain tarjouspyyntö
Ei arvosteluja

Kokeile ensin vuokraamalla

Vuokraus on kätevä tapa testata laitteita. Meiltä saat vuokralle useita pyörämalleja, jolloin voit testata tuotetta ennen ostopäätöstä. Vuokralaitteen voit halutessasi lunastaa omaksi.

Tässä mainittujen merkkien maahantuojana saat meiltä paitsi pyörän ja sen kuljetuksen, myös huollot ja kattavan varaosavalikoiman. Jonkin verran on tarjolla myös käytettyjä pyöriä.

Jos tarvitset apua juuri sinulle sopivan pyörän valinnassa, ota yhteyttä, niin autamme sinua.