Siirry sisältöön

Sisäsoutu

Sisäsoutulaitteet ja varusteet

Tutustu aitoon ja alkuperäiseen RowErgiin ja lisävarusteiisiin.

Soutulaitteen valintaopas

Mitä asioita huomioida soutulaitteen valinnassa. Lue Veikko Sinisalon vinkit.

Kilpailutuloksia

Koottuja tuloksia vuosien varrelta

Sisäsoutu kuntoilumuotona

Sisäsoutu vaatii kovaa fysiikkaa ja harjoittelua, mutta on samalla mitä parhain kuntoilumuoto. Koko vartalo on työssä mukana ja kaloreita palaa siksi runsaasti. Sisäsoudun avulla on turvallista pudottaa painoa, nivelet eivät saa iskuja kuten juostessa ja laitteen monitori näyttää tehon ja kulutuksen selkeästi. Concept2 – soutulaite on lunastanut paikkansa CrossFit saleilla ja kilpailuissa, pitkälti sen kovan fyysisyyden johdosta.

Sisäsoudun historia

Sisäsoutu syntyi soudun harjoittelumuodoksi jo aikaisessa vaiheessa, lähinnä varmasti pitkän talvikauden ansiosta. 1980-luvulla Concept2 lunasti paikkansa soutumaailmassa testi-, kilpailu- ja harjoitusvälineenä. 1980-luvulla sisäsoudussa alettiin kilpailla myös maailmanmestaruuksista Bostonissa, syntyi Crash-B sprints regatta.

Suomalaisia lajin edustajia

Sisäsoudun suomalainen legenda on 1967 syntynyt Klaus Geiger joka voitti tämän äärimmäisen fyysisen lajin maailmanmestaruuden avoimessa luokassa vuonna 1997 edelleen voimassa olevalla SE-ajalla 5:46,6 (2000m). Geiger voitti sisäsoudun Suomen mestaruuden ennätykselliset 19 kertaa peräkkäin vuosina 1994-2012. Vuonna 2013 Geigerin sarja katkesi ja mestaruuden voitti Hämeenlinnan Soutajia edustava Robert Ven.