Siirry sisältöön

Kuntosalin suunnittelu

Kuntosalin suunnittelun tavoitteena on luoda toimiva, esteettisesti miellyttävä ja inspiroiva ympäristö, joka houkuttelee ja pitää asiakkaat tyytyväisinä. Laadukas suunnittelu auttaa hahmottamaan tulevaa tilan tarvetta ja toimii mainiosti ennakkomarkkinointi materiaalina.

Podium Gym Solutionsilla on vankka kokemus kuntosalitoteutuksista, ja meiltä saat monipuolisesti apua kuntosalisuunnitteluun. Suunnittelemme ammattitaidolla toimivat ja näyttävät kuntoilutilat eri tarpeisiin. Teemme myös 3D-suunnittelua ja luomme havainnekuvat suunnitelmasta. Toimitat meille vain kuvaus tilasta ja toiveesi, niin piirrämme ja suunnittelemme kaiken puolestasi!

Kysy lisää
Me autamme!

Kuntosalin suunnitteluun liittyvissä kysymyksissä voit olla suoraan yhteydessä asiantuntijaamme Jariin tai ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta.

Kuntosalisuunnittelun vaiheet

Suunnitteluprosessiin kuuluu seuraavia näkökulmia, jotka otamme tapauskohtaisesti huomioon:

1. Visio ja Konsepti

Suunnittelu aloitetaan määrittelemällä kuntosalisi visio ja konsepti. Konseptisi ohjaa kaikkia myöhempiä päätöksiä, joten on tärkeää, että alusta asti ollaan selvillä siitä, mitä haluataan saavuttaa.

  • Minkälaista kohderyhmää haluataan palvella? Tehdäänkö salia esimerkiksi yleiskuntoilijoille, voimailijoille tai cross fit -harrastajile?
  • Millainen ilmapiiri haluataan luoda?

2. 3D-Suunnittelu

3D-suunnitteluteknologia on mullistanut kuntosalien suunnitteluprosessin tarjoten mahdollisuuden visualisoida tila ennen rakentamisen aloittamista. 3D-mallinnuksen avulla voidaan:

  • Testata erilaisia layouteja ja suunnitteluratkaisuja: Voimme kokeilla eri laitteiden, toimintoalueiden ja tilajärjestelyjen sijoittelua virtuaalisesti, mikä auttaa optimoimaan tilankäytön ja varmistamaan, että kaikki elementit toimivat harmoniassa.
  • Hahmottaa tilan ulkonäön ja tunnelman: 3D-visualisoinnit antavat realistisen kuvan tilan esteettisestä ilmeestä, valaistuksesta ja värityksestä, mikä auttaa tekemään tietoisia valintoja materiaaleista ja sisustuksesta.
  • Esittää suunnitelmasi sidosryhmille: 3D-mallit ovat vakuuttava tapa esitellä suunnitelmasi sijoittajille, yhteistyökumppaneille ja asiakkaille.

Tutustu LadyLine Kajaanin suunnitelmaan ja toteutukseen:

3. Tilasuunnittelu

Tilasuunnittelu vaikuttaa suoraan asiakkaiden käyttökokemukseen ja turvallisuuteen. Huomioitavia seikkoja ovat:

  • Liikennevirrat: Tilat suunnitellaan siten, että asiakkaiden on helppo liikkua eri alueiden välillä ilman ruuhkia. Varmistetaan, että pääkulkuväylät ovat riittävän leveät ja esteettömät.
  • Toiminnalliset alueet: Tila jaotellaan selkeästi eri toimintojen mukaan (esim. painonnostoalue, kardiovälineet, ryhmäliikuntatila), ottaen huomioon kunkin alueen erityisvaatimukset tilan, valaistuksen ja äänieristyksen suhteen.
  • Turvallisuus ja esteettömyys: Varmistetaan, että tila täyttää kaikki turvallisuusmääräykset ja esteettömyysvaatimukset. Laitteiden välille on jätettävä riittävästi tilaa, jotta vältetään onnettomuudet ja varmistetaan esteetön pääsy kaikille käyttäjille.

4. Laitteiden valinta ja sijoittelu

Laitteet valitaan huolellisesti, ottaen huomioon niiden laatu, toiminnallisuus ja kuinka hyvin ne palvelevat kohderyhmäsi tarpeita. Laitteiden sijoittelussa otetaan huomioon sekä toiminnallisuus että turvallisuus, varmistaen riittävät turvaetäisyydet ja optimaalinen tilankäyttö.

Autamme sopivien laitteiden valinnassa ja tarjoamme rahoitusratkaisuja laitteiden hankintaan.

5. Muun materiaalin suunnittelu

  • Markkinointimateriaali ja presales: Markkinointia varten voimme suunnitella kanssasi video- ja kuvamateriaalia, joka tukee asiakashankintaanne. Materiaali toimii myös tarvittaessa presalesin apuna.
  • Brändi ja ilme: Kuntosalisi brändi ja ilme ovat tärkeitä erottautumistekijöitä kilpailijoista. Onkin syytä suunnittella logo, värimaailma ja sisustuselementit, jotka heijastavat kuntosalisi arvoja ja tavoitteita. Vahva visuaalinen ilme auttaa luomaan tunnistettavan ja houkuttelevan brändin.

Lisää vinkkejä salin perustamiseen liittyen voit lukea täältä. Ethän ottaa meihin yhteyttä, kun haluat keskustella salin perustamisesta ja suunnittelusta. Meiltä saat neuvoja, joista on varmasti hyötyä.

Lue myös vinkkimme kuntosalin perustajalle >

Palvelumme

3D-suunnittelu

Kuntoilutilojen suunnittelua pitkällä kokemuksella ja ammattitaidolla.

Huolto

Pidennä laitteidesi käyttöikää ja tutustu Podium-huoltosopimukseen.

Asennus

Podium asennustiimi auttaa kaikenkokoisissa asennuksissa.

Toteutukset

Tutustu saliratkaisuihin, joita olemme toteuttaneet.

Rahoitus

Meiltä joustavat ja yksilölliset rahoitusvaihtoehdot.

Vuokraus

Kun et halua ostaa omaksi, on vuokraus hyvä vaihtoehto.

Saliyrittäjän uutiskirje

Kuntosaliyrittäjille suunnattu uutiskirjeemme tuo sähköpostiisi arvokasta tietoa tuoteuutuuksista ja toteutuksista sekä tarjouksista!