Siirry sisältöön

Kuntosalin perustaminen

Lue vinkkimme kuntosalin perustamista suunnittelevalle

Haaveena kuntosali – mitä pitää ottaa huomioon?

Onko haaveenasi kuntosalin perustaminen, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa? Lue vinkkimme salia suunnittelevalle ja ota meihin yhteyttä, jos haluat tietää lisää!

Sijainti

Kuntosalin sijainti on yksi olennaisimmista asioista salia perustettaessa. Tulee olla parkkitilaa, ellei olla ihan suuren kaupungin ydinkeskustassa. Plussaa on ilmainen parkki. Plussaa ovat myös näkyvä sijainti, oikeus laittaa valomainoksia, tai suuret ikkunat joista näkyy ulos se, mitä sisällä on ja tehdään.

Kilpailijat on hyvä huomioida. Hyvin menestyvän salin naapuriin ei välttämättä kannata salia tehdä, sillä menestyvä Sali tekee asioita oikein ja kilpailu on kovaa.

Tilan koko

Olet varmasti miettinyt kenelle teet kuntosalia. Kuka on tyypillinen salisi käyttäjä, onko käyttäjäkunta realistinen ja oikea salin sijaintiin ja suunnittelemaasi laitekantaan? Onko salilla ryhmäliikuntaa? Onko tarkoitus tehdä toiminnallisempi sali, vai perinteisempi painopakkalaitesali, vai kenties sali, josta löytyy kaikki mahdollinen ryhmäliikunnasta painopakkalaitteiden kautta painonnostoon ja sieltä spinningiin? Tilavaatimus määräytyy sitten visiosi mukaan.

Pienikin Sali voi menestyä mikäli se on erinomainen jollain kapealla sektorilla. Turvallisemmilla vesillä ollaan suurten keskusten kanssa, sillä niiden palveluilla on mahdollista miellyttää suurempaa asiakaskuntaa. Toisaalta suuri tila maksaa aina enemmän!

Vuokra

Vuokra on lähes aina suurin kiinteä kulu. Kuntosali vaatii paljon tilaa ja sen johdosta neliöhinnan saaminen kohtuulliseksi on suuri haaste. Hyvä sijainti yhdistettynä terveeseen rakennukseen merkitsee yleensä sitä, että vuokra ei ole halpa.

Remontti

Usein vaaditaan pientä pintaremonttia ja pukuhuoneiden ja saunan rakentamista. Helpointa on, että vuokranantaja tekee remontin, jonka tuleva vuokralainen ja tilan omistaja suunnittelevat yhdessä. Remontin hinta jyvitetään yleensä vuokraan, joten loppupelissä vuokralainen maksaa. On tärkeää laskea salin tuotto-odotukset realistisesti, tai jopa inhorealistisesti. Vuokranantajan kanssa on hyvä yrittää sopia porrastetusta aloituksesta vuokranmaksulle, vasta sitten kun Sali on jo toiminnassa.

Kuntosalin hyvän suunnittelun tavoitteena on luoda toimiva, esteettisesti miellyttävä ja inspiroiva ympäristö, joka houkuttelee ja pitää asiakkaat tyytyväisinä. 3D-suunnittelu voi olla hyvä apu kuntosalin suunnitteluun, jolloin käytössä olevat tila ja laitteiden vaatima tila hahmottuvat helpommin.

Lue lisää kuntosalisuunnittelusta >

Laitteet

Laitteita valitessa kannattaa testata, kysellä kokemuksia ja pyytää tarjouksia. Kannattaa pyytää tarjous joko rahoituksella tai, mikäli pinkka on kunnossa, käteiskauppa toimii aina. Toimitusajat vaihtelevat eri toimittajilla, mutta yleensä puhutaan kuukausista, joten mikäli haluat salisi auki tammikuussa, laitteet olisi hyvä tilata viimeistään syyskuussa!

Kannattavuus

Tee laskelma johon kirjaat salin kaikki tulot (realistisen tavoitteen mukaan) ja kaikki kulut (kuten vuokra, palkat, siivouskulut, markkinointikulut jne.) Varmista että asiakastavoitteesi on realistinen, kuten myös palvelun hinta asiakkaan suuntaan. Ota selvää kilpailijoiden sijainneista ja hinnoista ja mieti miten voit voittaa heidät?

Markkinointi

Varaa pääomaa alun markkinointia varten. Järjestä tilaisuuksia, joissa myyt kortteja jo ennen avausta. Mieti kampanjat, tarjoukset jne. hyvissä ajoin ja varaa niihin rahaa. Some toimii markkinoinnin tukena mikäli Sinulla tai salillasi on paljon seuraajia. Pyri siis hankkimaan niitä arvonnoilla ja erilaisilla tempauksilla. Kannattaa myös rakentaa kaverikuntaa tulevaisuuden tavoitteita silmällä pitäen.

Asiakaspalvelu

Salin perustajana sinun tulee miettiä pystytkö antamaan kasvot salille itse, ja/tai millaista henkilökuntaa palkkaat? Salin pyörittäminen on asiakastyötä. Henkilökunnan perehdyttämiseen ja kouluttamiseen kannattaa panostaa, ja myös hyväksyä, että kaikista ei välttämättä ole asiakaspalvelijaksi, ja toisaalta huomioida, että jääkö itsellle siihen aikaa lainkaan.  Vai onko sali ”kylmäsali”, missä ei juuri ole henkilökuntaa paikalla?

 

Haluatko tietää lisää?

Heräsikö sinulle kysymyksiä? Tutustu saliyrittäjän palveluihimme tai kysy meiltä, niin autamme sinua eteenpäin.

Katso myös videolta Riku Kärkkäisen (Fit Tammisto) kokemukset ja vinkit salia perustavalle.

Ota yhteyttä

Älä jää yksin

Me autamme sinua!

Olemme toimineet Suomen kuntosalimarkkinoilla pitkään ja laajalla tuotevalikoimalla haluamme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin. Lisäksi meiltä löytyy vankka kokemus kuntosalien suunnittelusta ja perustamisesta aina laitteiden huoltoon asti.

Ota yhteyttä, kun tarvitset apua tai lisätietoja tuotteista.